Loimaalla ollaan yhdessä enemmän – Teknologiaklusteri kehityksen mahdollistajana

02.09.2024

Jaa

Viime vuonna Loimaalle perustettu Teknologiaklusteri on saavuttanut vuodessa aktiivisen toimintamallin, kun sen kymmenen kärkiyritystä yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa kehittyvät ja kasvavat vahvojen kumppanuuksien myötä.

Teknologiaklusterin muodostavat loimaalaiset kärkiyritykset Charmia, Dinolift, Lännen Tractors, Invenir, Dometal, Nordic Traction, Pemamek, Robotmation, Vallox ja Wille Machines.

Teknologiaklusterin tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat Loimaan kaupunki, Loimaan Yrityspuisto ja Loimaan kauppakamariosasto.

Uudenlaista ajattelua ja toimintamallia

Klusteri tarjoaa teknologiateollisuuden yrityksille kasvavan toimintaympäristön, jossa klusteriin kuuluvilla yrityksillä on mahdollisuus kehittyä ja menestyä yhdessä muiden klusterin kärkiyritysten kanssa. Klusteri kasvaa vahvojen olemassa olevien sekä uusien kumppanuuksien myötä, ja on lisäksi haluttu kokonaisuus osaavan työvoiman sekä opiskelijoiden keskuudessa. Klusterin yrityksillä on tarve kymmenille uusille kumppaniyrityksille sekä useille eri asiantuntijoille tuotannosta hallintoon. Teknologiaklusteritoiminnan myötä sen eri asiantuntijaryhmät kokoontuvat säännöllisesti, joka on kehittänyt kärkiyritysten välistä vuorovaikutusta, yhteistyötä ja kumppanihankintaa. Klusterin kärkiyritykset jakavat kokemuksia ja tietoja, jotka auttavat yrityksiä kehittämään toimintaansa ja kilpailukykyä. Uudenlaista ajattelua ja toimintamallia toteuttavat klusterissa muun muassa tuotantoryhmä, hankintaryhmä, markkinointiryhmä ja HR-ryhmä.

Charmialle Robotmationin automatisointi

Klusteriin kuuluvien kärkiyritysten välisestä yhteistyöstä erinomainen esimerkki on Charmian tehtaalle toteutettu uusi linjaratkaisu. Myös klusteriin kuuluva Robotmation automatisoi ja robotisoi Charmian uuden porakoneen linjaratkaisuksi. Uudella poralinjalla valmistuvat keittiökalusteiden runkokomponenttien poraukset. Charmian viimeisin investointi nosti edelleen Loimaalla sijaitsevan tehtaan automatisointiastetta, toi lisää kapasiteettia ja mahdollistaa kokonaan uusien kalusteisiin liittyvien tuoteryhmien valmistuksen Loimaan tehtaalle.

Ylpeästi suomalainen perheyritys

Charmia-keittiö on kotimainen keittiö, joka sopii meidän suomalaisten unelmiin ja kotien sydämiin.

Tutustu tuotantoomme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.