Huolella valitut kiintokalusteet loivat perheen näköisen kodin

30.08.2024

Jaa

Omakotitalon rakentaminen on aina suuri projekti, jossa yksi keskeisistä asioista on kiintokalusteiden valinta. Toisinaan rakentaminen saattaa olla rankkaa, mutta Koivumäkien taloprojekti sujui kalusteiden osalta mutkattomasti.

Perhe päätyi Charmiaan sen kilpailukykyinen tarjouksen ja ystäviltä saadun suosituksen perusteella. "Pidin myös siitä, että saimme hyvää palvelua - ja ennen kaikkea he tarjosivat joustavasti ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin", sanoo Eveliina.

Kalusteiden suunnittelu alkoi avoimin mielin, sillä tarkkaa visiota tulevasta ei vielä ollut syntynyt. Yksi asia kuitenkin oli varmaa: keittiöön haluttiin kivitasot. Sisustussuunnittelijaa ei käytetty, joten ajatuksia lähdettiin kehittämään yhdessä Charmian suunnittelijan kanssa. "Suunnittelija-Elisa löysi nopeasti meidän maun ja auttoi monissa valinnoissa”, Eveliina sanoo. “Suunnitteluprosessi oli varsin pitkä ja vaati monia tapaamisia, mutta Elisa oli kärsivällinen ja jaksoi käydä eri vaihtoehtoja läpi.” Erityistä kiitosta suunnittelija saa taidostaan huomioida kokonaisuus. “Hän piti koko ajan huolta siitä, että kaikki kodin osat sointuvat yhteen.”

Kokonaisuuden lisäksi suunnittelija osasi personoida kohteen. “Olemme suhteellisen pitkiä ihmisiä, joten tasot sijoitettiin pikkuisen perinteistä standardia korkeammalle. Työskentely ja käsien pesu tuntuvat nyt paremmalta”, Eveliina huomauttaa.

Säilytysratkaisut tuovat helpotusta arkeen

Suunnittelussa panostettiin arkea helpottaviin säilytysratkaisuihin, jotka toteutettiin useaan eri tilaan. "Meillä on nyt todella paljon säilytystilaa, mikä on tärkeää viisihenkisessä perheessä”, Eveliina kertoo. Eteisessä on jokaiselle lapselle oma osasto ulkovaatteille. Erillinen ruokakomero taas tuo lisätilaa keittiöön sekä mahdollisuuden kierrätyksen sujuvaan järjestämiseen. “Näiden ratkaisujen ansiosta kodin arki on helpottunut merkittävästi ja olen todella tyytyväinen sekä keittiön että muiden tilojen toiminnallisuuteen.”

Tärkeimmäksi vinkiksi kotiaan rakentavalle tai remontoivalle Eveliina nostaa omiin maku- ja tyylivalintoihin luottamisen - ammattilaisten kuuntelemista unohtamatta. "Ammattilaiset näkevät kokonaisuuden ja osaavat ehdottaa ratkaisuja, jotka oikeasti toimivat arjessa", Eveliina toteaa. “Lopputuloksen pitää kuitenkin aina heijastaa asukkaiden omaa makua, jotta kodista tulee aidosti heidän näköisensä.”

Nyt perheellä on hyvä olla. "Kun astun sisälle, tuntuu, että tulen kotiin”, Eveliina iloitsee. Charmian Jyväskylän myymälä toteutti uudiskohteeseen kalusteratkaisuja keittiöön, kodinhoitohuoneeseen, eteisiin, makuuhuoneisiin, vaatehuoneeseen, kirjastoon kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin. Kohteen asennuksesta vastasi Charmian yhteistyökumppani Fix Company.

 

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Tilaa suunnitteluaika helposti myymäläämme. Maksuton suunnittelu vie aikaasi vain tunnin eikä sido sinua mihinkään.

Varaa aika suunnittelijalle

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.