Unelmien keittiö mökkimiljööseen

14.08.2024

Jaa

Elisan perheellä oli selkeä visio Kemiönsaaren mökkinsä keittiöstä: he halusivat tilan, joka sulautuu kauniisti ympäröivään luontoon ja vastaa käytännön tarpeita. ”Matka ideasta valmiiksi keittiöksi sujui odotusten mukaisesti ja tulos on enemmän kuin osasimme toivoa”, tyytyväinen asiakas toteaa.

Prosessin alussa Elisa teki itse alustavia suunnitelmia keittiöstä, miettien, millaiset kaapit ja värit sopisivat parhaiten yhteen mökin hirsiseinien kanssa. Kun suunnitelma alkoi hahmottua, oli materiaalien valinnan aika. “Pyysimme tarjouksia eri valmistajilta. Kolmesta tarjouksesta Charmia erottui edukseen - ei vain kilpailukykyisen hinnan, vaan myös tarjolla olevien materiaalien vuoksi”, Elisa kertoo. “Löysimme heiltä harvinaisempia kaappien sävyjä, kuten sinistä ja pionin väriä, jotka sopivat täydellisesti kodinhoitohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Tämä yksilöitävyys ja mahdollisuus räätälöidä koti juuri toiveidemme mukaan olivat ratkaisevia tekijöitä valinnassamme.”

Yksilöllisyys edellä

Elisa arvosti Charmian kykyä ottaa erilaiset tarpeet huomioon. “Halusimme keittiöön puusepän tekemän pöydän. Toive oli saada saarekkeen taso samasta materiaalista. Tämä ei ollut Charmialle mikään ongelma: saimme heiltä tarkat mitat puusepälle ja myös mitat tilaan suunnitelluille kodinkoneille, vaikka nekin tulivat eri valmistajalta. Tämä toi projektiin kaivattua valinnanvaraa ja mahdollisti keittiön räätälöinnin juuri meille sopivaksi”, Elisa sanoo.

Keittiösuunnittelun aikana Elisa teki tiivistä yhteistyötä suunnittelijan kanssa. “Toimitin hänelle kuvia, jotka kuvastivat visiotani ja hän tuki minua toimivan ja kauniin kokonaisuuden suunnittelussa. Suunnittelija oli todella mukava ja joustava, mikä oli meille tärkeää. Hänestä oli erityisesti apua yksityiskohtien kanssa, kuten kodinhoitohuoneen kaapin sisusten suunnittelussa”, Elisa kiittelee.

Sujuva prosessi: suunnittelusta toteutukseen

Kun suunnitelmat olivat valmiit, oli aika siirtyä toteutukseen. Kokonaisuudessaan prosessi kesti noin puoli vuotta, sillä kyseessä oli uudiskohde. “Mökkisijainnista huolimatta meillä oli mahdollisuus seurata asentajien työtä. Se oli tärkeää, koska halusimme varmistaa, että kaikki sujui suunnitelmien mukaisesti. Asennuksessa paikalla oleminen myös antaa mahdollisuuden puuttua asioihin heti, jos jotain olisi pitänyt muuttaa”, toteaa Elisa.

“Toiveemme uuden keittiön suhteen olivat selkeät: halusimme luonnonläheisen keittiön, joka yhdistyy harmonisesti ympäröivään luontoon”, Elisa muistelee. “Valitsimme saarekkeeseen kivitason, joka oli väriltään samankaltainen kuin kallio, joka laskeutuu rantaan ikkunan takana. Tämä sulautti keittiön kauniisti osaksi mökin kokonaisuutta. Lisäksi halusimme keittiön, joka olisi toimiva ja käytännöllinen, erityisesti koska suunnittelemme mökin vuokraamista tulevaisuudessa. Keittiöstä löytyvät esimerkiksi ulosvedettävät hyllyt kuivakaappiin ja kätevät laatikot, joiden ansiosta tavarat ovat helposti saatavilla ja järjestyksessä.”

Lopputuloksena mökkiunelma

“Tila on upea! Keittiö miellyttää silmää ja on käytännöllinen”, Elisa huokaa. Erityinen ilonaihe on saarekkeen roskakoriratkaisu, jossa roskikset avautuvat suoraan ylimmästä laatikosta. Tämä pieni, mutta merkittävä yksityiskohta tekee arjesta huomattavasti sujuvampaa. “Miksi roskiksen pitäisi aina olla allastason alapuolella, kun sen voi sijoittaa käytännöllisemmin”, naurahtaa Elisa. Myös kierrätys on otettu huomioon, sillä muovinkeräys löytyy samasta paikasta. “Tällaiset käytännölliset ratkaisut tekevät keittiöstämme todella toimivan.”

Toinen seikka, josta Elisa erityisesti pitää on aamiaiskaappi. “Se kätkee sisäänsä kaikki tarpeelliset tavarat ja pitää keittiön siistinä, sen ollessa samalla osa olohuonetta. Saarekkeessa on neljä istumapaikkaa, joista avautuu kauniit näköalat merelle. Niistä on tullut suosikki oleskelupaikkamme.”

Charmian joustavuus ja asiakaslähtöisyys tekivät projektista sujuvan. “He ymmärsivät toiveemme ja olivat valmiita tekemään tarvittavia muutoksia nopeallakin aikataululla. Tämä joustavuus on ehdottomasti yksi heidän valttikorteistaan. Kiitos heille, meillä on nyt keittiö, joka on sekä kaunis että käytännöllinen – juuri sellainen kuin halusimme.”

Keittiön materiaalit:

  • Ovet Kensan Kvartetti matta musta ja Josadoor Fino Rantakoivu
  • Tasot Ecolam Rantakoivu ja Nerosteinilta Dekton Kelya
  • Välitila Rantakoivu

Kodinhoitohuoneen materiaalit:

  • Josadoor Fino Feel Sininen
  • Taso ja välitila Charmia Valkoinen Huurre
  • Upea allas Stalan Monarch Quadrix Bronze

Makuuhuoneen materiaalit:

  • Josadoor Sara Pioni

 

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Tilaa suunnitteluaika helposti myymäläämme. Maksuton suunnittelu vie aikaasi vain tunnin eikä sido sinua mihinkään.

Suunnitteluajan voit varata täältä

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.