Unelmien keittiö syntyi yhteistyössä ammattilaisten kanssa

10.09.2024

Jaa

Jyväskyläläinen Hanna osti miehensä kanssa kerrostaloasunnon, jonka keittiö oli alkuperäisessä kunnossa. Charmian avulla keittiöstä loihdittiin moderni ja näyttävä tila.

Sen lisäksi, että keittiö oli alkuperäisessä kunnossa, sijaitsi se erillään olohuoneesta, seinän takana. Kun koko koti kävi läpi remontin, oli tiellä oleva seinäkin helppo nakata syrjään. "Olin toki haaveillut keittiöstä, mutta en ollut varma, millainen sen tulisi olla", Hanna kertoo. Päätöksiä alettiin tehdä sen pohjalta, millainen uusi koti oli: keittiön kaappien värin valinta lähti lattian pähkinän sävystä ja materiaalivalinnoissa suosittiin luonnollisia elementtejä, kuten kivitasoa.

Keittiön suunnittelu ja materiaalit

Yksi tärkeimmistä valinnoista oli kivitaso, jonka Hanna tiesi haluavansa jo alusta lähtien. "Selailin Pinterestiä ja muita inspiraatiolähteitä ja huomasin, kuinka hienolta näyttää, jos välitilan laatta olisi samanlainen kuin keittiön taso”, hän sanoo. Tämä ajatus konkretisoitui lopulta saumattomaksi, yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, joka teki keittiöstä näyttävän ja ajattoman. 

Pariskunnalle oli tärkeää, että keittiö on sekä toimiva että esteettinen. "Halusimme aamiaiskaapin, koska kyseessä on avokeittiö. Siten saamme pienkoneet piiloon, mutta ne ovat helposti käytettävissä”, Hanna selittää. Myös kierrätyksen toimivuus otettiin huomioon: "Onhan kierrättäminen helpompaa, kun niille on varattu oma tilansa."

Oikean keittiöfirman löytäminen

Keittiöfirman valinta tapahtui sattumalta. "Löysimme Charmian somesta! Heillä oli tuolloin meneillään syntymäpäivätarjouksia, jotka houkuttelivat meidät myymälään. Keittiösuunnittelijan tavatessa tuntui siltä, että hän ymmärsi heti, mitä haluamme”, Hanna kertoo. “Suunnittelu eteni yhteistyössä - erityisesti mieheni oli aktiivisesti mukana varmistamassa, että kaikki yksityiskohdat ja symmetria olivat kohdallaan."

"Keittiösuunnittelija toi ammattilaisen näkemyksen ja osasi kertoa, mikä on mahdollista. Kaikki, mitä toivoimme, tuntui onnistuvan ja prosessi eteni todella jouhevasti”, Hanna kiittelee. “Myös remontti sujui todella hyvin, eikä ongelmia tullut vastaan. Oli kiva käydä katsomassa, kun suunniteltu keittiö alkoi valmistua. Muistan erityisesti päivän, kun kivitasot saapuivat: oli aurinkoinen talvipäivä, joten oli ihanaa nähdä keittiö auringonvalossa”, Hanna muistelee. 

Uusi keittiö arjen keskuksena

Keittiöstä tuli perheen arjen keskus, jossa kaikki on järjestetty loogisesti ja käytännöllisesti. "Saarekkeessa on paljon laskutilaa, mikä tekee ruoanlaitosta helppoa ja aamiaiskaappi on loistava ratkaisu”, Hanna sanoo. “Välitilan kokonaan samalla kivitasolla ottaminen oli hyvä päätös, se on tosi näyttävä kokonaisuus." 

Keittiön toimivuus ja kauneus ovat tehneet siitä paikan, jossa perhe viettää mielellään aikaa. "Kun astun keittiöön, tuntuu niin hyvältä. Se on kaunis ja siellä on helppo toimia. Seinän kaataminen avasi meille keittiöön järvimaiseman – se on aivan ihana”, Hanna huokaa. 

Keittiö:

  • Ovimalli Sara R2 maalattu MDF sävy Villa
  • Vetimet Wire musta ja Camon musta
  • Tasot ja välitilat Kvartsi Calacatta Oro
  • Allas Subline 500 antrasiitti

Kodinhoitohuone:

  • Ovimalli Kvartetti Kashmir matta
  • Vetimet Wire musta ja Camon musta
  • Taso Windsorinliuske laminaattitaso
  • Allas Meri 1000 ja valopeili ARC80

Wc:

  • Ovimalli Kvartetti Kashmir matta
  • Vetimet Wire musta
  • Allas MiniMeri800 ja Valopeili Evo

Eteinen:

  • Ovimalli Sara R2 maalattu MDF sävy Villa
  • Vetimet Wire musta ja Camon musta

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Tilaa suunnitteluaika helposti myymäläämme. Maksuton suunnittelu vie aikaasi vain tunnin eikä sido sinua mihinkään.

Suunnitteluajan voit varata täältä

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.