Charmia on Kotikeittiömestarit -ohjelman yhteistyökumppani

Charmia on mukana uudessa Kotikeittiömestarit -ohjelmassa, jossa valmistetaan helppoa ja herkullista kotiruokaa ammattilaisten nikseillä. Ohjelman aikana kokoamme tälle sivulle jaksojen esitysten jälkeen kaikki ruokaohjeet kuvineen, sillä meillä on resepti keittiöösi!

Ensimmäisessä jaksossa lauantaina 17.8.2024 huippukokit Teresa Välimäki ja Risto Mikkola loihtivat keittiössä helppoa ja herkullista kotiruokaa Meksikon inspiroimana. Kokeile näitä reseptejä ja löydä uutta makua arkeesi! 

Tutustu ohjelmayhteistyöhön

Risto Mikkolan Meksikon ”makaronilaatikko” ja jalopeñoketsuppi

4 annosta

Jalopeñoketsuppi

  • 1,5 dl tomaattipyreetä
  • 1,5 dl glukoosia
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 tl Santa Maria pöytäsuolaa
  • 1 dl Santa Maria TexMex Green Jalopeño-viipaleita

 

Meksikon ”makaronilaatikko”

  • 1 pss / 500g La Molisana Caserecce pastaa
  • 400g kanan fileesuikaleita
  • 1pss / 500g Findus Wok Classic Style
  • 1pss Santa Maria TexMex Taco Spice Mix mausteseos VAI Fajitas Spice Mix
  • 1prk / 280g Santa Maria TexMex Taco Sauce Medium salsakastike
  • 180g Tulip pekonia
  • 6 dl maitoa
  • 3 kpl kanamunia
  • 4 dl cheddarjuusto-raastetta
  • 1 tl Santa Maria pöytäsuolaa
  • 4 dl Santa Maria Tortilla Chips Salted muruja
  • 3 dl tuoretta korianteria
  • 1 kpl lime lohkoina

 

Resepti

  1. Valmista ensin jalopeñoketsuppi. Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita huolellisesti sauvasekoittimella kiiltäväksi ketsupiksi. Tarkista maku ja jätä maustumaan.
  2. Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä La Molisana Caserecce pasta suolalla maustetussa vedessä.
  3. Ruskista kanan fileesuikaleet Tefalin paistinpannulla rypsiöljyssä ja mausta Santa Maria TexMex Taco Spice Mix VAI Fajita Spice Mix mausteseoksella.
  4. Sekoita kulhossa maito, kanamunat, Santa Maria TexMex Taco Sauce Medium salsakastike ja suola.
  5. Yhdistä valutettu pasta, kanan fileesuikaleet ja 2 dl cheddarjuustoraastetta yhdessä isossa uunivuoassa. Kaada päälle salsakastikkeella maustettu munamaito ja sekoita.
  6. Sekoita loppu cheddarjuustoraaste ja Santa Maria TexMex Salted Tortilla Chips nachomuru keskenään ja ripottele seos ”makaronilaatikon” pinnalle.
  7. Paista makaronilaatikkoa uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia. Voit myös paistaa makaronilaatikon kypsäksi OBH Nordican Air Fryerissä
  8. Koristele valmis makaronilaatikko tuoreella korianterilla ja limelohkoilla.

 

Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

4 annosta

Tortillat nyhtöpossu ja rapeat kalafileet täytteillä

  • 2 pkt Santa Maria TexMex Tortillas White Corn maissitortilloja
  • 1 pkt/ 500 g Tulip Pulled Pork nyhtöpossua
  • 1 pkt/ 360 g Findus Kullanrapeat kalafileet (‘revittynä’)
  • 1 pss Santa Maria TexMex Taco Spice Mix mausteseosta
  • voita ja/tai öljyä paistamiseen

Avokado-ranskankerma

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 0,5 limen mehu
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 tl hunajaa
  • 3 rkl hienonnettua korianteria tai minttua
  • Ripaukset Santa Maria pöytäsuolaa ja Santa Maria mustapippuria rouhittuna

Tonnikalamajoneesi

  • 1 prk/ 52 g Calvo tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
  • 1 dl majoneesia
  • 0,5 limen mehu
  • Ripaus Santa Maria Red Hot Chili Flakes chililastuja
  • 2-3 vartta kevätsipulia hienonnettuna
  • Ripaukset Santa Maria pöytäsuolaa ja Santa Maria mustapippuria rouhittuna

Tarjoiluun

  • Tuoretta korianteria tai minttua limelohkoja
  • Ranskankermaa

Resepti

  1. Valmista ensin avokado-ranskankerma. Halkaise avokadot ja poista kivet. Muussaa hedelmäliha kulhossa haarukalla ja sekoita joukkoon muut aineet. Jätä maustumaan.
  2. Tee sitten tonnikalamajoneesi. Valuta tonnikala ja riko rakenne kulhossa haarukalla. Lisää muut aineet ja jätä maustumaan.
  3. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Revi Tulipin Pulled Pork nyhtöpossu paistinpannulle ja paista niin, että liha saa väriä ja makua. Mausta Santa Maria Taco Spice Mix mausteseoksella.
  4. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Lisää Santa Maria Taco Spice Mix mausteseos. Paista kala pannulla rapeaksi.
  5. Kuumenna tortillat mikrossa tai pannulla.
  6. Kokoa tortillalle avokado-ranskankermaa, tonnikalamajoneesia ja päälle nyhtöpossua tai kalaa. Viimeistele tuoreella korianterilla tai mintulla, limemehulla ja ranskankermalla. 

 

Ole oman elämäsi paras keittiömestari ja voita palkintoja!

Osallistu Charmian Kotikeittiömestarit-arvontaan Instagram-tilillämme. Kuusi henkilöä voittaa upean Kotikeittiömestarit -tuotepaketin: superlaadukkaan HeirolPro Steelsafe tarjoilupaistinpannun ja Kotikeittiömestareiden Charmia & Bora-essun!

Näin osallistut arvontaan:

  1. Seuraa Charmian Instagram-tiliä.
  2. Kommentoi arvontapostauksen kommenttikenttään, mitä Kotikeittiömestarit-ohjelmasta tuttua reseptiä kokeilit!
  3. Osallistua voit 14.10.2024 asti.

Tutustu arvonnan sääntöihin

Kotikeittiömestarit -ohjelman herkulliset reseptit keittiöösi

Ohjelma alkaa MTV3-kanavalla ja MTV-Katsomossa lauantaina 17.8.2024 ja sisältää 8 jaksoa.

Kunkin jakson reseptit julkaistaan tällä sivulla jaksoa seuraavana maanantaina.