Charmia on Kotikeittiömestarit -ohjelman yhteistyökumppani

Charmia on mukana uudessa Kotikeittiömestarit -ohjelmassa, jossa valmistetaan helppoa ja herkullista kotiruokaa ammattilaisten nikseillä. Ohjelman aikana kokoamme tälle sivulle jaksojen esitysten jälkeen kaikki ruokaohjeet kuvineen, sillä meillä on resepti keittiöösi!

Ohjelman neljännessä jaksossa lauantaina 7.9.2024 huippukokit Teresa Välimäki ja Risto Mikkola perehtyivät Skandinavian ruokakulttuuriin. Jakson aikana valmistetaan kaksi helppoa ja herkullista annosta skandinaavisen makumatkan innoittamina. Kokeile reseptejä ja tuo uutta sävyä arkeesi!

 

Tutustu ohjelmayhteistyöhön

Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia

4 annosta

Pikkelöityä ruusukaalia

  • 4 dl Findus ruusukaalia
  • 1 dl valkoviinietikka
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä 1tl Santa Marian pöytäsuolaa

Pekoni-aurajuustoananaspasta

  • 0,5 pkt La Molisana Fusilli pastaa
  • 200 g Tulip pekonia
  • 1,5 dl aurajuusto murua
  • 1 dl tuoretta ananasta paloina
  • 1 kpl sipuli hakkeena
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl Santa Marian pöytäsuolaa
  • 0,25 tl Santa Marian mustapippuri rouhetta
  • 1 pkt tuoretta pinaattia

 

 

Resepti

  1. Aloita valmistamalla pikkelöity ruusukaali. Leikkaa ruusukaalit pitkittäin puoliksi. Keitä kiehuvassa vedessä ruusukaaleja 1 min. Jäähdytä ruusukaalit kylmässä vedessä.
  2. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola tasaiseksi liemeksi.
  3. Yhdistä jäähtyneet ruusukaalit ja pikkeliliemi.
  4. Seuraavaksi valmista pekoni-aurajuusto-ananaspasta. Aloita laittamalla La Molisana Fusilli pasta kiehumaan ohjeen mukaan.
  5. Pastan kiehuessa freesaa öljyssä sipuli, ananas ja paloiteltu pekoni. Kaada valkoviini paistinpannuun ja hauduta 1 min.
  6. Lisää sekaan kerma ja 1 dl murusteltua aurajuustoa. Hauduta noin 5 min.
  7. Lisää kypsynyt pasta sekä tuore pinaatti haudutetun kastikkeen joukkoon ja sekoita. Koristele valmiit annokset aurajuustomuruilla ja pikkelöidyillä ruusukaaleilla. 

Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

4 annosta

Smörrebröd

  • 8 viipaletta maalaisleipää
  • Tilkka oliiviöljyä
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä halkaistuna

Perunasalaatti

  • 1 kg perunoita
  • 2 kpl keitettyä kananmunaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl dijonsinappia
  • Ripaukset Santa Maria pöytäsuolaa ja Santa Maria mustapippuria rouhittuna
  • 1 tl Santa Maria kuivattua tilliä
  • 1 prk säilöttyjä kapriksia

Piparjuurimajoneesi

  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl paksua maustamatonta jugurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 tl Santa Maria Japanese Wasabi Sesame -mausteseosta tai piparjuuritahnaa
  • Ripaukset Santa Maria pöytäsuolaa ja Santa Maria mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

  • 1 pkt/ 360 g Findus Kullanrapeat kalafileet
  • 1 pkt/ 450 g Tulip Pulled Pork
  • Viimeistelyyn versoja ja/tai ituja

 

 

Resepti

  1. Valmista ensin perunasalaatti. Keitä tai paahda perunat kypsiksi. Anna jäähtyä.
  2. Raasta kananmunat raastimen karkealla terällä. Laita kananmunaraaste pieneen kulhoon sivuun odottamaan.
  3. Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, sinappi, suola, mustapippuri, tilli ja kaprikset. Kääntele joukkoon vielä hieman lämpimät paloitellut perunat. Jätä maustumaan.
  4. Valmista piparjuurimajoneesi sekoittamalla ainekset keskenään.
  5. Paista Finduksen kullanrapeat kalafileet rapeiksi ja kuumenna Tulipin Pulled pork nyhtöpossu öljyn ja voin seoksessa.
  6. Paahda leivät ja pyyhkäise pinnat oliiviöljyllä ja halkaistulla valkosipulinkynnellä.
  7. Levitä leiville piparjuurimajoneesia ja lusikoi päälle perunasalaattia. Jaa neljälle leivälle kalapalat ja neljälle leivälle nyhtöpossu. Viimeistele leivät versoilla ja lopulla piparjuurimajoneesilla. Aloita valmistamalla pikkelöity ruusukaali. Leikkaa ruusukaalit pitkittäin puoliksi. Keitä kiehuvassa vedessä ruusukaaleja 1 min. Jäähdytä ruusukaalit kylmässä vedessä.

Ole oman elämäsi paras keittiömestari ja voita palkintoja!

Osallistu Charmian Kotikeittiömestarit-arvontaan Instagram-tilillämme. Kuusi henkilöä voittaa upean Kotikeittiömestarit -tuotepaketin: superlaadukkaan HeirolPro Steelsafe tarjoilupaistinpannun ja Kotikeittiömestareiden Charmia & Bora-essun!

Näin osallistut arvontaan:

  1. Seuraa Charmian Instagram-tiliä.
  2. Kommentoi arvontapostauksen kommenttikenttään, mitä Kotikeittiömestarit-ohjelmasta tuttua reseptiä kokeilit!
  3. Osallistua voit 14.10.2024 asti.

Tutustu arvonnan sääntöihin

Kotikeittiömestarit -ohjelman herkulliset reseptit keittiöösi

Ohjelma alkaa MTV3-kanavalla ja MTV-Katsomossa lauantaina 17.8.2024 ja sisältää 8 jaksoa.

Kunkin jakson reseptit julkaistaan tällä sivulla jaksoa seuraavana maanantaina.