Charmia on Kotikeittiömestarit -ohjelman yhteistyökumppani

Charmia on mukana uudessa Kotikeittiömestarit -ohjelmassa, jossa valmistetaan helppoa ja herkullista kotiruokaa ammattilaisten nikseillä. Ohjelman aikana kokoamme tälle sivulle jaksojen esitysten jälkeen kaikki ruokaohjeet kuvineen, sillä meillä on resepti keittiöösi!

Ohjelman kolmannessa jaksossa lauantaina 31.8.2024 huippukokit Teresa Välimäki ja Risto Mikkola perehtyivät Espanjan ruokakulttuuriin, jossa riisi, juustot ja oliiviöljy ovat keittiön peruselementtejä. Näitä aineksia hyödyntäen Teresa ja Risto loivat herkullista kotiruokaa Espanjan makujen innoittamina. Testaa näitä reseptejä ja tuo arkeesi uusia makuja!

 

Tutustu ohjelmayhteistyöhön

Risto Mikkolan chorizo-äyriäispaella & mustekalan mustemajoneesi

4 annosta

Chorizo-äyriäispaella

  • 400 g kanan fileesuikaleita
  • 200 g chorizoa
  • 125 g Tulip pekonia
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 1 kpl iso sipuli hakkeena
  • 6 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
  • 1 kpl fenkolia viipaleina
  • 1 kpl vihreä paprika kuutioina
  • 50 g tomaattipyreetä
  • 5 dl paellariisiä
  • 1 tlk / 400g tomaattimurskaa
  • 1 pss Santa Maria sahramia
  • 1 pss Santa Maria TexMex Taco Spice Mix mausteseosta
  • 1,5 l äyriäislientä / kanalientä
  • 2 prk/ 52g Calvo tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
  • 12 dl katkarapuja
  • 12 kpl sinisimpukoita kuoressa TAI Calvo simpukkaa mausteliemessä
  • 4 kpl vihreää parsaa
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 1 kpl sitruuna lohkoina

Mustekalan mustemajoneesi

  • 2 dl majoneesia
  • 1 rkl mustekalan mustetta

 

Resepti

  1. Valmista ensin mustekalan mustemajoneesi sekoittamalla raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan.
  2. Laita loraus öljyä wokkipannuun tai paistinpannuun. Ruskista kanasuikaleet ja Tulip pekoni. Mausta Santa Maria TexMex Taco Spice Mix mausteseoksella ja laita sivuun hetkeksi odottamaan.
  3. Kuullota pannulla sipulisilppu, valkosipuli, fenkoli, paprika sekä tomaattipyree. Kuullota kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon paellariisi. Kaada seuraavaksi pannulle kana- tai äyriäislientä. Mausta sahramilla, Santa Maria pöytäsuolalla ja Santa Maria mustapippurilla.
  4. Paella saa kypsyä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää kana- tai äyriäislientä sitä mukaa kun neste haihtuu. Lisää ruskistettu ja maustettu kanasuikalepekoniseos, sekoita ja anna hautua kypsäksi. Anna paellan hautua noin 25 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes paellariisi on kypsää 5
  5. Paista chorizomakkaroihin kaunis väri ja asettele paellan päälle.
  6. Ripottele päälle vihreää parsaa (voisi olla parsakaalia sesongin mukaan), tonnikalaa, katkarapuja, Calvon simpukoita ja lehtipersiljaa.
  7. Purista joukkoon hieman sitruunaa. Tarjoile sitruunalohkojen ja mustekalan mustemajoneesin kera.

Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

4 annosta

Peruna-ruusukaalimunakas

  • 600 g keitettyjä perunoita
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pss/ 550 g Findus pakasteruusukaalia
  • 6 kpl kananmunaa
  • 1 dl maitoa, kermaa tai vettä
  • 0,5 tl Santa Maria savupaprikajauhetta
  • 1 tl Santa Maria kuivattua basilikaa
  • Ripaukset Santa Maria pöytäsuolaa ja Santa Maria mustapippuria rouhittuna
  • 100 g fetajuustoa
  • kourallinen rucolaa

Kala

  • 1 pkt/ 240 g Findus Fish & Crisp Filéts kalafileet
  • 0,5 kpl sitruunan mehu

Kastike

  • 1 prk ranskankermaa tai kermaviiliä
  • 1 tl Santa Maria kuivattua ruohosipulia
  • 1 tl sinappia
  • 1 rkl ketsuppia
  • 0,5 sitruunan mehu
  • Ripaukset Santa Maria pöytäsuolaa ja Santa Maria mustapippuria rouhittuna

 

Resepti

  1. Viipaloi perunat, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista perunaviipaleisiin väriä. Lisää sipulit ja paista vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi ruusukaalit. Mausta Santa Marian suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kaada seos uunivuokaan.
  4. Vispilöi kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää neste ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan peruna-ruusukaaliseoksen päälle.
  5. Murenna pinnalle fetajuusto ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  6. Viimeistele munakas rucolalla, kun otat sen uunista.
  7. Kypsennä kala paistinpannulla tai uunissa.
  8. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  9. Tarjoa uunimunakas paistetun kalan ja kastikkeen kera. Valmista ensin mustekalan mustemajoneesi sekoittamalla raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan.

Ole oman elämäsi paras keittiömestari ja voita palkintoja!

Osallistu Charmian Kotikeittiömestarit-arvontaan Instagram-tilillämme. Kuusi henkilöä voittaa upean Kotikeittiömestarit -tuotepaketin: superlaadukkaan HeirolPro Steelsafe tarjoilupaistinpannun ja Kotikeittiömestareiden Charmia & Bora-essun!

Näin osallistut arvontaan:

  1. Seuraa Charmian Instagram-tiliä.
  2. Kommentoi arvontapostauksen kommenttikenttään, mitä Kotikeittiömestarit-ohjelmasta tuttua reseptiä kokeilit!
  3. Osallistua voit 14.10.2024 asti.

Tutustu arvonnan sääntöihin

Kotikeittiömestarit -ohjelman herkulliset reseptit keittiöösi

Ohjelma alkaa MTV3-kanavalla ja MTV-Katsomossa lauantaina 17.8.2024 ja sisältää 8 jaksoa.

Kunkin jakson reseptit julkaistaan tällä sivulla jaksoa seuraavana maanantaina.