Charmia on Kotikeittiömestarit -ohjelman yhteistyökumppani

Charmia on mukana uudessa Kotikeittiömestarit -ohjelmassa, jossa valmistetaan helppoa ja herkullista kotiruokaa ammattilaisten nikseillä. Ohjelman aikana kokoamme tälle sivulle jaksojen esitysten jälkeen kaikki ruokaohjeet kuvineen, sillä meillä on resepti keittiöösi!

Ohjelman viidennessä jaksossa, lauantaina 14.9.2024, huippukokit Teresa Välimäki ja Risto Mikkola vievät katsojat makumatkalle ranskalaiseen keittiöön. Jakson aikana valmistetaan kaksi suussa sulavaa annosta, jotka tarjoavat kotikokeille loistavaa inspiraatiota omaan kokkailuun. Koe ranskalaisen ruoan viehätys ja lisää ripaus hienostunutta makumaailmaa omaan keittiöösi!

 

Tutustu ohjelmayhteistyöhön

Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

4 annosta

Tapenade

  • 100 g kalamataoliiveja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 sardellifilettä
  • 10kpl Santa Maria kapriksia
  • 1dl parmesaaniraastetta
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Tapenade kuorrutettu kevätkananpojan filee

  • 4 kpl kevätkananpojan rintafileetä
  • 2 dl tapenadea

Ratatouillepasta

  • 1 pss Findus Ratatouille kasvikset
  • 0,5 pkt/ 250 g La Molisana Rigacuore pastaa
  • 1 kpl sipuli hakkeena
  • 6 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl Santa Maria oreganoa
  • 1 dl tuoretta basilikaa suikaleina
  • 1 pss Santa Maria Herbes de Provence mausteseosta
  • Santa Maria fenkolisiemeniä
  • 1 tl Santa Maria pöytäsuolaa
  • 0,5 tl Santa Maria mustapippuria
  • 1 dl parmesaaniraastetta

 

Resepti

  1. Mittaa kaikki tapenade eli oliivitahnan ainekset kulhoon tai tehosekoittimeen. Sekoita ainekset oliivitahnaksi joko tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Aseta oliivitahna syrjään odottamaan.
  2. Aloita ratatouillepastan valmistaminen. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää Finduksen ratatouillepakastekasvikset ja freesaa.
  3. Lisää tomaattimurska, hunaja ja mausteet. Huuhdo tomaattitölkki vedellä ja kumoa joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Paista kananpojan rintoihin kaunis väri ja mausta suolalla. Kuorruta tapenade- oliivitahnalla. Paista uunissa 200 asteessa 7 minuuttia.
  5. Keitä tapenade-kananpojan paistuessa uunissa La Molisana Rigacuore pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan.
  6. Sekoita ratatouillekastike pastan joukkoon. Anna vetäytyä hetki. Raasta pintaan parmesaanijuustoa ja tarjoile ratatouillepasta valmiiden tapenade-kevätkananpojan rintojen kanssa. 

Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan

4 annosta

Kalapata

  • 1 kpl pieni purjosipuli
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 kpl fenkoli
  • 600 g perunoita
  • 200 g porkkanaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl Santa Maria paprikajauhetta
  • 0,25 tl Santa Maria cayennepippuria
  • 1 tl Santa Maria korianterinsiemeniä murskattuna
  • 0,5 tl Santa Maria aniksen siemeniä murskattuna
  • Ripaus Santa Maria sahramia
  • 1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa tai 4 isoa kypsää tomaattia
  • n. 1 l vettä
  • 1 kpl sitruunan mehu (tai tilkka valkoviiniä)
  • 1 kpl kalaliemikuutio
  • 1 pkt/ 400 g Findus pakasteseitifiléetä
  • Ripaukset Santa Maria pöytäsuolaa ja Santa Maria mustapippuria rouhittuna

Tarjoiluun

  • 500 g La Molisana Spagetti Al Nero
  • 1 dl aiolia

 

Resepti

  1. Halkaise ja huuhtele purjosipuli. Hienonna se, valkosipulinkynnet ja fenkoli.
  2. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat.
  3. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa ja lisää sipulit ja fenkoli. Kuullota pehmeiksi. Lisää Santa Marian mausteet, kuullota vielä hetki ja lisää sitten perunat. Sekoita.
  4. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi ja sitruunamehu. Lisää kalaliemikuutio ja kiehauta. Keitä kunnes juurekset ovat pehmenneet.
  5. Kuutioi kala ja lisää pataan. Hauduta niin, että kala kypsyy ja kuumenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Keitä La Molisana Spagetti Al Nero pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Nosta lautaselle spagettia ja kauho päälle kalapataa. Lusikoi päälle nokare aiolia.

Ole oman elämäsi paras keittiömestari ja voita palkintoja!

Osallistu Charmian Kotikeittiömestarit-arvontaan Instagram-tilillämme. Kuusi henkilöä voittaa upean Kotikeittiömestarit -tuotepaketin: superlaadukkaan HeirolPro Steelsafe tarjoilupaistinpannun ja Kotikeittiömestareiden Charmia & Bora-essun!

Näin osallistut arvontaan:

  1. Seuraa Charmian Instagram-tiliä.
  2. Kommentoi arvontapostauksen kommenttikenttään, mitä Kotikeittiömestarit-ohjelmasta tuttua reseptiä kokeilit!
  3. Osallistua voit 14.10.2024 asti.

Tutustu arvonnan sääntöihin

Kotikeittiömestarit -ohjelman herkulliset reseptit keittiöösi

Ohjelma alkaa MTV3-kanavalla ja MTV-Katsomossa lauantaina 17.8.2024 ja sisältää 8 jaksoa.

Kunkin jakson reseptit julkaistaan tällä sivulla jaksoa seuraavana maanantaina.