Charmia on Kotikeittiömestarit -ohjelman yhteistyökumppani

Charmia on mukana uudessa Kotikeittiömestarit -ohjelmassa, jossa valmistetaan helppoa ja herkullista kotiruokaa ammattilaisten nikseillä. Ohjelman aikana kokoamme tälle sivulle jaksojen esitysten jälkeen kaikki ruokaohjeet kuvineen, sillä meillä on resepti keittiöösi!

Ohjelman kahdeksannessa jaksossa, lauantaina 5.10.2024, huippukokit Teresa Välimäki ja Risto Mikkola sukeltavat saksalaisen ruokakulttuurin maailmaan, joka tunnetaan muun muassa currywurstista, perunasalaateista ja porsaanpotkista. Jakson aikana valmistetaan kaksi herkullista annosta, jotka heijastavat Oktoberfestin tunnelmaa. Kokeile reseptejä ja tuo omaan keittiöösi saksalaisen juhlan makuja!

 

Tutustu ohjelmayhteistyöhön

Risto Mikkolan Cordon Bleu-porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni gnocchi pastaa

4 annosta

Tonnato-kastike

  • 3 prk/ 52g Calvo tonnikalaa öljyssä
  • 4 kpl anjoviksia
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 1 dl parmesaanijuustolastuja
  • 2 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 rkl Santa Maria kapriksia

Salvia-pekoni gnocchipastaa

  • 1 pss/ 500g La Molisana Gnocchi Di Patate pastaa
  • 8 siivua Tulip pancettaa
  • 1 ruukku salviaa
  • 4 kpl valkosipulin kynsiä viipaleina
  • 50 g voita
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • ripaus Santa Maria pöytäsuolaa
  • 0,5 tl Santa Maria mustapippuria rouhittuna
  • 50 g parmesaanijuustoa

Cordon Bleu-porsaanleikkeet

  • 4 kpl 150g porsaan ulkofileetä ohuiksi hakattuna
  • 4 siivua emmentaljuustoa
  • 4 siivua Tulip pancettaa
  • 2 tl Santa Maria pöytäsuolaa
  • 1 tl Santa Maria mustapippuria rouhittuna

Leivitykseen

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kanamunia
  • 1 dl japanilaistyylisiä pankokorppujauhoja

 

 

Resepti

  1. Aloita valmistamalla tonnato-kastike. Laita kaikki kastikkeen raaka-aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita viileään maustumaan.
  2. Esivalmistele seuraavaksi salvia-pekonipasta. Irrota salviasta lehdet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta parmesaanijuusto. Sulata voi paistokasarissa. Lisää pancetta suikaleina, salvia ja valkosipuli, freesaa noin minuutti.
  3. Keitä seuraavaksi La Molisana Gnocchi di Patate suolalla maustetussa vedessä.
  4. Seuraavaksi valmista Cordon Bleu. Mausta ohueksi hakatut porsaanleikkeet Santa Marian pöytäsuolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita siivu Tulipin pancettaa ja siivu emmentaljuustoa leikkeelle. Voitele porsaanleikkeen reunat munalla ja taita tasku kiinni.
  5. Pyöräytä leiketasku vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike vielä pankojauhoissa.
  6. Seuraavaksi kuumenna pannussa reilusti öljyä. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan.
  7. Kääntele valmiiksi keitetyt gnocchit voiseokseen. Mausta pasta sitruunalla, Santa Maria pöytäsuolalla ja Santa Maria rouhitulla mustapippurilla.
  8. Salvia-pekoni gnocchipastaa voit halutessasi paistaa vielä hetken niin, että ne saavat paistopintaa. Ripottele juusto lämpimien gnocchien pinnalle ja tarjoa heti.

Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa

4 annosta

Pasta-pekonisalaatti

  • 300 g La Molisana Rigatoni pastaa
  • 1 pkt/ 200 g Tulip pekonia
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl Santa Maria curryjauhetta
  • 1 tl Santa Maria valkosipulijauhetta
  • 1 tl hunajaa
  • 1 pss babypinaattia
  • Ripaukset Santa Maria pöytäsuolaa ja Santa Maria mustapippuria rouhittuna

Sitruunainen omena-jugurttikastike

  • 1 kpl pieni omena raastettuna
  • 2 dl paksua turkkilaista jugurttia
  • 0,5 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • Ripaukset Santa Maria pöytäsuolaa ja Santa Maria mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

  • 1 pkt/ 352 g Findus Fish & Fun seitifiléetä

 

Resepti

  1. Keitä La Molisana Rigatoni pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi Tulipin pekoni ja hienonna punasipuli. Puolita oliivit ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Ruskista pekoni rapeaksi paistinpannulla omassa rasvassaan. Valuta talouspaperin päällä.
  4. Laita kulhoon pekoni, punasipuli, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit.
  5. Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla ja lisää mausteet öljyyn heräämään. Lisää pannulle keitetty ja valutettu pasta ja anna sen ottaa hieman väriä.
  6. Lisää ainekset kulhosta, kuumenna ja kääntele lopuksi joukkoon babypinaatti.
  7. Mausta Santa Marian pöytäsuolalla ja mustapippurilla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  8. Paista seitifiléet rapeiksi ja tarjoa pastasalaatin ja jugurttikastikkeen kanssa. 

Ole oman elämäsi paras keittiömestari ja voita palkintoja!

Osallistu Charmian Kotikeittiömestarit-arvontaan Instagram-tilillämme. Kuusi henkilöä voittaa upean Kotikeittiömestarit -tuotepaketin: superlaadukkaan HeirolPro Steelsafe tarjoilupaistinpannun ja Kotikeittiömestareiden Charmia & Bora-essun!

Näin osallistut arvontaan:

  1. Seuraa Charmian Instagram-tiliä.
  2. Kommentoi arvontapostauksen kommenttikenttään, mitä Kotikeittiömestarit-ohjelmasta tuttua reseptiä kokeilit!
  3. Osallistua voit 14.10.2024 asti.

Tutustu arvonnan sääntöihin

Kotikeittiömestarit -ohjelman herkulliset reseptit keittiöösi

Ohjelma alkaa MTV3-kanavalla ja MTV-Katsomossa lauantaina 17.8.2024 ja sisältää 8 jaksoa.

Kunkin jakson reseptit julkaistaan tällä sivulla jaksoa seuraavana maanantaina.